'Un volt als residus'


El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme ofereix a escolars catalans la possibilitat de fer una visita guiada a les instal·lacions de la planta de Mataró. L'espai compta amb una nova Aula Ambiental des de la que es pretén donar difusió entre l'alumnat català sobre com s'apliquen els coneixements científics en el tractament de residus sòlids urbans i com a partir dels residus es pot generar energia.

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que depèn del Consorci per al Tractament de RSU, compta amb una interactiva i recentment estrenada Aula Ambiental destinada tant a escolars i estudiants com a famílies i adults. Durant la visita es realitza també una ruta guiada explicativa per tot el centre, i es visita l'Esfera Verda, una innovadora instal·lació audiovisual que mostra al visitant com treballar per un canvi de paradigma en la gestió dels residus a casa nostra, així com el Simulador, un fantàstic cinema en 4D, que mostra en primera persona el recorregut que fan els residus de manera amena i sorprenent.
El Centre ofereix dos tallers pensats per a dur a terme a l'escola, com a activitat prèvia a la visita:
- Física i química per al tractament dels residus. El taller pretén que l’alumnat prengui consciència de com s’apliquen els coneixements científics per al desenvolupament tecnològic alhora que coneixen diferents procediments del tractament dels residus sòlids urbans.
- La valorització energètica dels residus. Aquí l'alumnat coneix les diferents maneres de producció energètica que utilitza la planta i com a partir dels residus es pot generar energia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article