Una nova aplicació mòbil ofereix informació sobre les diferents normes viàries a les carreteres de la UE


Quin és el límit de velocitat a les autopistes espanyoles? Necessito portar casc quan vaig amb moto per Suècia? Quin equipament de seguretat haig de dur sempre dins del cotxe quan condueixo per Eslovàquia? A partir d'ara, les persones que vagin de vacances no hauran de gastar més temps buscant tota aquesta informació, la tindran a la seva mà allà on siguin amb la nova aplicació per a telèfons mòbils i tabletes de la Comissió Europea "Going Abroad".

L'aplicació està disponible per a iPhons i iPads, Google Android i mòbils Microsoft Windows en 22 llengües. A més d'informació viària important sobre tots els països de la UE, l'aplicació també conté un joc sobre seguretat per entretenir els viatgers durant llargs viatges per carretera. L'aplicació, evidentment, no pot ser mai utilitzada mentre els usuaris estiguin conduint, per tant, els conductors han de deixar-la a la resta de passatgers perquè aquests la facin servir o fer parades per buscar informació.
El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Transports, Siim Kallas, explicava en la presentació que "el període de vacances d'estiu és quan les carreteres europees registren més activitat. Viatjar amb el cotxe a través de la UE és tan fàcil que molts ciutadans no s'adonen que les normes de circulació canvien d'un país a un altre. L'aplicació "Going Abroad" ofereix informació per ajudar a minimitzar els riscos a les carreteres".
L'aplicació conté informació sobre tots els temes que poden comportar risc d'accidents, incloent la velocitat, els límits d'alcoholèmia, semàfors o l'ús de telèfons mòbils. "Going Abroad" també informarà els usuaris sobre l'obligació de dur el cinturó de seguretat en els cotxes o del casc en cas de motos i bicicletes.
Aquesta aplicació apareix just abans del període de vacances, un moment adequat ja que durant el juliol i l'agost és quan es registren més accidents mortals a les carreteres, un 50% més de mitjana que durant el mes més segur, el febrer.
El treball de seguretat viària a la UE ha aconseguit grans progressos durant els darrers anys. Entre el 2001 i el 2010, el número d'accidents a les carreteres de la UE es va reduir en un 43%. Entre el 2010 i el 2013 es va reduir més d'un 17%.
L'objectiu estratègic és reduir a la meitat el nombre de morts a les carreteres entre el 2010 i el 2020 i iniciar a centrar els esforços de la UE en reduir el nombre de ferits.
Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article