Buycott : Una aplicació mòbil que facilita el boicot a determinats productes


Les noves tendències que porten a consumir productes més respectuosos amb el medi ambient, o bé productes més compromesos socialment, han fet que algunes empreses s'apuntin a l'etiqueta verda o de compromís només per netejar la seva imatge. El creixement del consum responsable ha comportat pràctiques poc transparents en la publicitat de determinades empreses, fet que ha creat més d'una vegada força confusió entre els consumidors. Per passar pel damunt d'aquestes pràctiques, un jove americà, Ivan Pardo, ha dissenyat una aplicació mòbil anomenada 'buycott'. El nom, que vol jugar amb el significat de la paraula boicot, facilita a través del codi de barres del producte informació sobre  quin és el seu origen.

La idea és posar en relleu les pràctiques d'empreses que porten a causes justes, i guiar així l'elecció dels consumidors. L'App buycott proposa  escanejar el codi de barres de béns de consum per a saber-ne l'origen . L'aplicació dóna accés a informació detallada del producte , sobre la marca i el grup al qual pertany, per a evitar confusions a l'hora d'efectuar un acte de compra responsable .

L'aplicació també permet afegir-se a les " campanyes " per a causes específiques . La major part de les vegades que s'utilitza l'app en l'actualitat té a veure amb accions contra l'experimentació amb animals o bé per a la visualització de la presència d'OMG en les etiquetes .

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article