Manifest a Lleida, en defensa de la terra, l'ocupació i els serveis públics


Aquest diumenge pagesos i ramaders es manifestaran a Lleida a partir de migdia. En el manifest conjunt elaborat per Unió de Pagesos, UGT i CCOO, el sector exigeix, entre altres qüestions, una solució per a la pagesia que ha fet importants inversions en plantes d’energia fotovoltaica, o en el cas de les explotacions ramaderes, en plantes de biogàs i plantes de tractament de purins amb cogeneració com a solució per a la correcta gestió de les dejeccions, i que ara el nou sistema retributiu imposat pel Govern de l’Estat les fa inviables.

Unió de Pagesos convoca a la participació en la manifestació que amb el lema En defensa de la terra, l’ocupació i els servis púbics tindrà lloc a Lleida el diumenge 30 de març, juntament amb els sindicats UGT i CCOO. Unió de Pagesos hi participarà amb la presència de tractors. La Plaça dels Pagesos serà l'inici de la manifestació i recorregut fins davant de la Subdelegació del Govern de l’Estat (Plaça de la Pau).

En la manifestació també es farà palès el malestar dels ramaders del sector porcí a causa del tancament de les plantes de tractament de purins, amb el consegüent perill per a la continuïtat de les explotacions, així com la protesta pel cost inassumible de la factura energètica, que afecta de manera important els regants.

La manifestació acabarà al davant de la seu de la Subdelegació del Govern de l’Estat, a la plaça de la Pau de Lleida, on els representants dels diferents sindicats llegiran un manifest que clourà un parlament de Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos.

Aquesta manifestació a Lleida s’emmarca en les diferents mobilitzacions europees en defensa dels drets socials que tindran lloc a Barcelona i a Girona el pròxim 6 d’abril, i a Tarragona el passat 22 de març.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article