‘Com puc ajudar’, les cròniques d’un voluntari social fent costat a les persones grans


Maurici Blancafort, voluntari i president d’Amics de la Gent Gran, presenta el llibre 'Com puc ajudar', en què relata vivències i reflexions vinculades a la seva tasca de voluntariat en aquesta entitat. Amb el subtítol Cròniques d’un voluntari social, exposa (amb un to reflexiu i crític, però alhora tendre i divertit) la seva experiència de més de 25 anys fent costat a les persones grans que pateixen solitud. El llibre es presentarà aquest dijous 13 de març en un acte al Tradicionàrius, amb el periodista Albert Om i la il·lustradora Roser Capdevila, dins de l’agenda de Barcelona Capital Europea del Voluntariat 2014

El llibre, publicat per Pan de Letras Editorial, compta amb la col·laboració de l’entitat i de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

A més de repassar la seva experiència íntima i vital com a voluntari social, 'Com puc ajudar' té el propòsit d’homenatjar i impulsar el voluntariat. “No n'hi ha prou amb indignar-se. Cal actuar” és la màxima de la qual parteix aquesta obra. Amb les seves reflexions, l’autor del llibre també vol mostrar com les persones, mitjançant gestos i accions molt senzilles, podem arribar a ser motor de canvi a la nostra societat. I com el voluntariat és una decisió meditada i valenta i un acte de maduresa per dedicar part del temps a d'altres persones. En aquest sentit, el llibre integra el concepte book-crossing: està concebut per compartir-lo amb altres persones i incorpora una pàgina on tothom qui el llegeixi pot afegir-hi comentaris, reflexions o desitjos. També inclou un punt de llibre per reforçar i impulsar aquesta acció.

Els rendiments econòmics de la venda d’aquest llibre, editat en català, es destinaran als programes d’acció social d’Amics de la Gent Gran. Com puc ajudar ja és a les llibreries i en format electrònic des d’aquest mes de març. I el proper 13 de març, a les 19h, el Centre Artesà Tradicionàrius, a Barcelona, acollirà la presentació del llibre. Aquest acte públic forma part de l’agenda d’activitats amb motiu de la designació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014. El periodista Albert Om serà el presentador d'aquest homenatge a les persones voluntàries, que comptarà amb actuacions musicals i amb la participació de la il·lustradora Roser Capdevila, i de voluntàries i voluntaris d'Amics de la Gent Gran.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article