La Ratafia de l’Avi Guillem guanya el primer concurs de ratafia de marca de Catalunya


La Ratafia de l’Avi Guillem d'Esparreguera ha estat la guanyadora de la medalla d'or del primer concurs de ratafia de marca de Catalunya. El certamen va aplegar ratafies d'arreu del país i es va enmarcar en la 17a Fira-Festa de la botifarra dolça organitzada per l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar, esdeveniment que enguany va batre tots els rècords d'assistència amb prop de 10.000 persones.

La ratafia guanyadora, elaborada seguint el procés de maceració de les millors nous tendres del Palau d’Anglesola i diferents plantes aromàtiques, amb tècniques de la més pura tradició artesanal, i envellida en botes de roure, la Ratafia de l'Avi Guillem va ser la més valorada. A banda de la ratafia més clàssica, el productor Ratafies de l’Avi Guillem  també elabora la Crema de Ratafia (afegint a la ratafia llet i sucre) i el Bombó de Ratafia (amb cacau).

A la recerca de la millor ratafia comercial

Al primer concurs de ratafia de marca de Catalunya, convocat per la confraria gastronòmica dels naps ratafins de Salitja i celebrat el passat diumenge 23 de febrer, s'hi havien presentat vuit productors d'arreu de Catalunya: Ratafia de l'Àvia (Arenys de Munt), Ratafia Volcànica (Vilobí d'Onyar), Ratafia Pau Claris (Barcelona), Ratafia Bosch (Sant Quirze de Besora), Ratafia dels Raiers (La Pobla de Segur), Ratafia Terrània (Girona) i Ratafia Farré Garriga (Caldes de Malavella) i l'esmentada guanyadora, Ratafia de l'Avi Guillem (Esparreguera).

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article