Sindicats pagesos i Caritas acorden impulsar la inserció sociolaboral en el sector agrari


Unió de Pagesos i la Fundació Pagesos Solidaris han signat un conveni amb Càritas en el marc d’un programa innovador consistent en una xarxa d’entitats d’inserció sociolaboral en el sector agrari. Aquest programa compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals.

Es tracta d’un programa amb l’objectiu d’afavorir l’accés al mercat laboral i a la formació agrària de les persones aturades demandants de feina en el sector de l’agricultura, per generar així més i millors oportunitats d’ocupació propera al territori, fet que també contribuirà al desenvolupament econòmic i social.

La Xarxa d’entitats d’inserció sociolaboral en la agricultura permet optimitzar els recursos de proximitat ja existents en el territori, afavorir l’accés de les persones temporeres agràries del territori català a les borses de treball especialitzades, intentant evitar els desplaçaments, i afavorint la connexió de les diferents campanyes agràries; a més, possibilita que els ocupadors agraris coneguin i puguin disposar dels treballadors amb els perfils més adients segons les seves necessitats i dins del seu àmbit geogràfic.

El funcionament de la xarxa està basat en una plataforma virtual de treball i en la coordinació directa entre les entitats d’inserció sociolaboral i la Fundació Pagesos Solidaris, amb una metodologia de treball comuna. En primer lloc, les entitats inscriuen els usuaris en la borsa de treball virtual agrària a partir dels demandants d’ocupació en aquest sector. Aquests usuaris podran participar en els processos de selecció de les ofertes que gestiona la fundació, que també s’ocupa de la col·locació i les connexions entre les ofertes de treball de les diferents campanyes agràries, i a través del web www.borsatreballfps.org. El procés es complementa amb el seguiment i avaluació conjunta entre la Fundació Pagesos Solidaris i les entitats d’inserció.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article