7,5 milions d'àpats per al Banc d'Aliments en un any


Aquesta aportació ha estat possible gràcies al programa iniciat per la cadena de supermercats Caprabo i el Banc d'Aliments, a través del qual s'aprofiten aliments que no són aptes per a la venda però si per al consum.

El programa, iniciat l’any 2011 és pioner i permet una segona oportunitat als aliments que no són aptes per a la venda però sí pel seu consum

El programa de Microdonacions iniciat per la cadena de supermercats amb la Fundació Banc dels Aliments ha reunit aliments que suposen 7,5 milions d’àpats al llarg del 2012.

Ambdues entitats desenvolupen un projecte social integral per realitzar donacions regulars de petites quantitats d’aliments que no són aptes per a la venda i sí per al consum des de la totalitat de la xarxa de supermercats, donant el màxim aprofitament als aliments i beneficiant, d’aquesta manera, a més persones en situació de dificultat.

Addicionalment, permet la donació de productes frescos pel seu consum entre las persones que més ho necessiten.

Més de 250 entitats implicades

El projecte, iniciat a Barcelona amb la Fundació Banc dels Aliments, és de gran envergadura i implica als 360 supermercats de la cadena a Catalunya, Madrid i Navarra, als Bancs dels Aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Navarra, Madrid, i a més de 250 entitats socials
que es troben en la xarxa d’entitats registrades i col·laboradores dels Bancs d’Aliments. És un projecte integral de col·laboració pensat, desenvolupat i implementat de manera conjunta.

Els paràmetres d’aplicació de la normativa de qualitat, els sistemes de control de processos, a més de tot allò que té a veure amb la formació dels treballadors i de les entitats receptores.

El projecte cobra importància perquè aconsegueix l’aprofitament d’aliments amb un sistema de lliurament ràpid i garantit. Els aliments són recollits directament per entitats beneficiàries dels Bancs d’Aliments en la mateixa botiga i per tant no és necessari enviar - los al magatzem
central dels Bancs, de manera que es redueix el temps d’entrega i facilita el seu consum immediat. Aquesta línia de treball permet, a més d’aprofitar els aliments, reduir residus.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article