L'edifici de control de les nuclears catalanes acumula una tercera part de les incidències


Tanquem Les Nuclears – 100% RENOVABLES, mostra el greu perill de les centrals nuclears de Catalunya en un informe acumulatiu dels seus problemes. L'informe recull 7 anys de dades, entre 2005 i 2012, que ha enregistrar el Consell de Seguretat Nuclear. Segons el col.lectiu ecologista, el document evidencia el procés de deteriorament dels reactors, que acumulen fins a 221 problemes de funcionament en aquest període.

Les zones més degradades pels problemes de funcionament d’Ascó I, Ascó II i Vandellòs II són justament les més complexes, delicades i perilloses: l’edifici de control acumula una tercera part de les incidències, mentre que l’edifici de contenció i l’edifici de combustible, són els altres espais que el segueixen en problemàtica de funcinament.

Destaquen els problemes deguts a activacions “falses”, o per mecanismes que haurien de funcionar i no funcionen, amb un 60 5 dles problemes enregistrats. També són molt importants el 4,9% de problemes que es caracteritzen com de deficiències de muntatge o de disseny, quelcom difícil d’entendre en centrals que porten funcionant més de 25 anys .

L’anàlisi de les avaries i problemes acumulats demostra, segons l'estudi, que la població de Catalunya i dels territoris limítrofs està sotmesa a un elevat perill, que fa prioritari i urgent a curt termini un pla de tancament ordenat d’Ascó I, Ascó II i Vandellòs II.

L’informe es complementa amb una presentació a la web, a on es pot veure la distribució temporal dels problemes d’Ascó I , Ascó II , i Vandellòs II, i el detall de cada estructura dels reactors.

Tanquem Les Nuclears – 100%RENOVABLES reivindica la necessitat i la urgència de promoure un pla de tancament urgent i ordenat dels tres reactors nuclears.

Informe gràfic a: http://www.tanquemlesnuclears.org/nuccivil/nuccivilcat/centralscatalunyaseguiment.html

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article