13 restaurants ofereixen menús ecològics a la 1a Ruta del cereal bio


Dins de les activitats previstes en la 1a Setmana BIO que enguany organitza per primer cop la Generalitat de Catalunya, el portal de salut i nutrició Etselquemenges i l’empresa d’aliments ecològics Biocop organitzen la 1a Ruta del cereal bio. Així, del 26 d’abril al 19 de maig l’arròs, el blat, la civada, la polenta, el fajol o el mill seran els protagonistes dels menús de tretze restaurants de renom de Barcelona.

El portal de salut i nutrició Etselquemenges i l’empresa d’aliments ecològics Biocop organitzen la 1a Ruta del cereal bio, un recorregut per tretze restaurants de qualitat de Barcelona per difondre els beneficis dels aliments ecològics i divulgar els avantatges de consumir cereals en una dieta saludable. Els menús dels restaurants ofereixen un ventall ampli de cereals cuinats per xefs experts en cuina creativa i compromesa. Es podran degustar makis d’arròs integral, crema de carbassa amb croquetes de mill, gaspatxo amb civada, pastís de polenta amb ricotta i verduretes, risotto d’arròs integral, bunyols de verdures i fajol o una tradicional paella d’arròs eco amb bolets. 

El cereal és un aliment important per a la nostra salut, ja que aporta tots els nutrients que necessita el cos: hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines, minerals i fibra. És una bona font d’energia, si es pren en la quantitat adequada, per això els principals sistemes alimentaris tradicionals del planeta l’han consumit en les seves diferents formes. És important que sigui ecològic, és a dir, que s’hagi elaborat sense adobs químics ni pesticides que alterin la seva composició nutricional.

Restaurants participants

Biocenter
El Gat blau
Gild International
Gut
Hàbaluc
L’Hortet
Kaiku
Miquetes Màgiques
Mordisco
Nonono
Semproniana
Teresa Carles
Woki Organic Market


La xef Montse Vallory, especialitzada en alimentació natural i graduada al Natural Gourmet Institute, és l’assessora culinària de la ruta. El dissabte 18 de maig, entre les 11-13.30 h, Vallory impartirà la classe de cuina “Plats refrescants amb cereal bio” a l’aula de cuina de la botiga BioSpace de Barcelona. 

La Ruta arrenca amb la Setmana BIO que enguany organitza també per primera vegada la Generalitat de Catalunya. A través del Departament d’Agricultura i Ramaderia, nombrosos productors, distribuïdors i entitats del sector ecològic organitzen fins el 4 de maig, una cinquantena d’activitats arreu de Catalunya: visites, xerrades divulgatives, tastos, etc.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article