El Senat francès està preparant una 'taxa Nutella'


Els greixos que integra l'oli de palma són perjudicials per la salut de les persones i del medi ambient. Conté una gran quantitat d'àcids de greix saturat i segons l'Agència Nacional de Seguretat Sanitària francesa pot provocar, especialment, malalties cardiovascuars. Tot i que no el trobem a la venda com a producte específic en la majoria d'establiments comercials si que és present en gran nombre de productes que consumim, galetes, pa, margarines i, també a la crema de xocolata i avellanes que posarà nom al nou impost: la Nutella.

El diari Le Monde va informar aquesta setmana que la Comissió d'Afers Socials del Senat va aprovar l'"esmena Nutella" al projecte de pressupost de la Seguretat Social, per augmentar un 300% l'impost sobre l'oli de palma. La taxa vol posar fre als excessos d'oli de palma que està utilitzant la indústria alimentària.

L'autor de l'esmena, el ponent de la Comissió Daudigny Yves (PS), va dir a l'AFP que es tracta d'un senyal ", no als consumidors sinó amb destinació a les indústries d'aliments perquè 'substitueixen aquests components per olis nous més respectuosos amb la salut humana. "

Amb aquesta esmena al projecte de llei de finançament de la Seguretat Social 2013, els productors han d'afegir 300 euros per tona en l'impost actual sobre "El palmell d'oli, de llavor de palma i de coco per al consum humà, en o després de la incorporació a tots els productes.

França consumeix 126.000 tones d'oli de palma destinada a l'elaboració d'aliments per any. Per tant, aquest augment de l'impost addicional suposaria un ingrés addicional d'uns 40 milions d'euros.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article