Kutxabank i Caja Laboral, primeres entitats que suspenen temporalment l'execució d'hipoteques


La mesura anunciada obre trajecte a seguir per a aturar l'execució d'hipoteques de primeres residències. Kutxabank és el banc sorgit de la fusió de diverses caixes basques i s'ha avançat en la decisió davant de la prevista modificació de la regulació de la normativa hipotecària. Caja Laboral, també del País Basc s'ha afegit a la iniciativa, només un dia després del suicidi d'una ciutadana de Barakaldo quan anava a ser desnonada del seu habitatge.

Kutxabanc explica a Efe que es tracta d'una iniciativa davant del canvi anunciat per part del govern en la regulació de l'àmbit hipotecari.
La iniciativa ja ha provocat reaccions en d'altres entitats financeres com explica rtve.es, és el cas de les declaracions del president del Banc Popular, Angel Ron, en el sentit que la possible paralització dels desnonaments pot interpretar-se com 'premiar' el no-pagament, fet que, segons diu, implicaria moltes dificultats en la recuperació econòmica, aconsellant que les mesures que es prenguin no perjudiquin a la gran majoria de clients que en aquests moments està fent front als pagaments de la hipoteca.

De la seva banda, Bankia ha emès un comunicat en el que recorda que 'el desnonament és sempre, la darrera opció i la menys desitjada'. La nota és una reacció a l'anunci de l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife de retirar tots els seus fons de Bankia davant del desnonament d'una veïna de la ciutat.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article