L'Audiència de Girona declara la nul·litat de 14 swaps comercialitzats per Caixa Girona


L'Audiència Provincial de Girona ha declarat la nul·litat del contracte de cobertura de tipus (swap o clip) subscrits per 14 clients de Caixa Girona. L'Audiència manifesta que Caixa Girona va induir a error a les persones que han presentat la demanda en el moment que se'ls va vendre el producte. Aquests productes d'alt risc van ser comercialitzats per la majoria de bancs i caixes estatals  com a 'cobertura' davant de la pujada dels tipus d'interès de les hipoteques.

Aquest producte va ser venut als clients durant el 2007 i el 2008 com a "assegurança" per afrontar els possibles increments d'interessos o de l'euribor. A la pràctica, els demandants, retreuen a l'entitat que el clip és un producte d'alt risc.

Els clients de Caixa Girona (avui Caixabank) que es van sentir perjudicats per la contractació d'aquest producte van recòrrer a l'associació d'usuaris de banca Aicec-Adicae per a la presentació d'una demanda que, després de uns anys ha estat amb resultat positiu per als seus interessos. La demanda es basava en determinar si Caixa Girona havia informat correctament als consumidors del producte que anaven a contractar. La conclusió de l'Audiència és que la publicitat dels productes "Caixa Girona et protegeix davant dels riscos" no donava a entendre la naturalesa real del producte.

La declaració de nul·litat dels contractes comporta condema Caixa Girona a la devolució de les quantitats cobrades als 14 demandants per aquest concepte.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article