Vilafranca reclama al govern central que no redueixi els ajuts a empreses o entitats que donen feina a discapacitats


El Ple de l’Ajuntament de Vilafranca va mostrar ahir la seva preocupació per la intenció del Govern espanyol de reduir els ajuts destinats a persones amb risc d’exclusió social a causa de la seva situació de discapacitat o dificultats especials. L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, fent-se ressò de les inquietuds manifestades pels responsables d’empreses i entitats que treballen amb aquests col·lectius al Penedès, va presentar una moció d’urgència al Ple d’ahir dimarts que demana a tots els partits presents en les Corts Espanyoles que, a través dels mecanismes legals oportuns, facin tot el que sigui possible, perquè els Pressupostos Generals de l’Estat incloguin una partida que garanteixi aquesta aportació.

 La moció, aprovada per la unanimitat de tots els grups municipals, va ser debatuda per la via d’urgència amb l’objectiu d’assegurar la seva tramesa abans que no s’aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat, que aquests dies s’està negociant al Congrés de Diputats. Pere Regull valorava la importància de la urgència per fer “mostrar el nostre posicionament, abans de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat” i constatava que “probablement som el primer ajuntament que reclama el manteniment d’aquests ajuts”.



A la moció es constata la necessitat de l’aportació per part de l’Estat espanyol del 75% del Salari Mínim Interprofessional de les persones amb discapacitat per facilitar la seva contractació laboral en abaratir-se per a les empreses els costos laborals que suposaven la seva contractació.



En aquests moments s’estan tramitant els Pressupostos Generals de l’Estat, en els quals es preveu una rebaixa de l’aportació estatal que quedaria reduïda al 50% del Salari Mínim Interprofessional. Aquesta reducció suposaria un cop molt fort per a aquestes persones i per al sector dels centres especials de treball, que veurien les seves possibilitats d’acció certament reduïdes, posant-se en perill llocs de treball de persones que, sense aquests ajuts, poden quedar fora del circuit laboral.



Per això, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès demana al partit que dóna suport al Govern de l’Estat (Partit Popular) i al mateix Govern que inclogui en els Pressupostos de l’Estat per l’any 2012 una partida amb la quantitat suficient per garantir que es mantingui l’aportació del 75% del Salari Mínim Interprofessional.



L’Ajuntament de Vilafranca sempre ha estat especialment atent a la cobertura social de les persones amb risc d’exclusió social per raó de la seva discapacitat i especials dificultats. Aquesta sensibilitat s’ha concretat a través de la col·laboració amb empreses i entitats com Nou Verd o Mas Albornà, entitats que tenen com a finalitat l’ocupació de persones amb dificultats d’inclusió laboral. Aquesta aposta de Vilafranca arriba fins al punt de confiar a aquestes entitats la jardineria i la neteja dels espais públics de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article