Triar un model de baix consum pot suposar un estalvi de fins a 4.200 litres de carburant en 100.000 km


Són xifres que comencen a pesar quan el preu dels carburants s'acosten perillosament a 1'5 euros el litre. Triar un cotxe amb consums baixos del voltant dels 4 litres, tan si és convencional com híbrid, pot suposar un estalvi del voltant dels 6.000 euros en 100.000 km. Vehicles que gasten menys i que contaminen menys. Tot s'ha de tenir en compte. A la web del Ministeri d'Indústria www.idae.es, a més de trobar el llistat de tots aquests vehicles que ara mateix es poden trobar al mercat, també hi podeu trobar alguns consells per conduir estalviant carburant.

Els preus d'adquisició d'aquests cotxes de baix consum oscil.len entre els 10.000 i 20.000 euros. A més, si es donen d'alta a  la llista ecoviat de la Generalitat, es poden obtenir descomptes per baixa emissió de fins un 30% en alguns dels peatges catalans.

Entre els consells per l'estalvi de combustible que dóna Idae hi trobem la recomanació de triar sempre els itineraris de trànsit menys congestionat, moderar l'ús de l'aire condicionat o evitar la sobrecàrrega del vehicle amb objectes que no són necessaris.  Quant a la conducció dóna detalls com la conveniència de no arrencar el cotxe prement l'accelerador, fer servir la primera marxa només per iniciar el moviment del vehicle per passar immediatament a la segona o circular el màxim de temps possible amb marxes llargues i poques revolucions. Per aturades superiors  a 60 segons, el consell és apagar el motor. Per descomptat, evitar l'ús del cotxe per trajectes curts és una de les recomanacions més econòmiques i saludables.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Lluis Cornudella
1.

Una bona alternativa per viatjar per Catalunya i estalviar en combustible són les
PETROCAT DIRECTE, estacions de servei Low Cost:

Estació ST QUIRZE DEL VALLÉS (ELS FONTS)
Crta. BP-1503, KM. 20,270
08192
St. Quirze del Vallès

Estació SANT JOAN DE VILATORRADA
Crta. BV-4511, P.Q. 9,2
08250
St. Martí de *Torruella

Estació BARICENTRE
C/ Baricentre, 510 – Sector Baricentre
08291
Ripollet

Estació SABADELL II (Ctra. Terrassa, 245)
Crta. De Terrassa, 245

Salutacions!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article