Es posa en marxa la T-Aturats en l'àmbit de l'ATM de Girona


Uns 20.000 aturats a l’àmbit integrat de l’ATM de Girona es podran beneficiar dels nous descomptes en el transport públic a partir de dilluns.
El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM de Girona conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya posaran en marxa el 12 de març
bonificacions de prop del 80% en l’ús del transport públic per a persones en situació d’atur i amb uns ingressos per sota del Salari Mínim
Interprofessional (SMI).

Tal com ja va anunciar el conseller Recoder, aquesta mesura pretén continuar amb la línia del Govern d’abaixar les barreres d’accés als serveis públics a aquells col·lectius més necessitats. Així, a l’àmbit de l’ATM de Girona s’aplicarà un descompte del 78% sobre la T-Mes, el que permetrà a les persones beneficiàries pagar 9,90 euros per cada T-Mes, enfront dels 45,30 euros que costa habitualment. Aquests nous descomptes s’afegeixen als títols bonificats ja existents, com la T-Família i la T-12.

Per poder optar a aquestes bonificacions caldrà complir un seguit de requisits, d’acord amb la voluntat del Govern de donar suport especialment als col·lectius més sensibles. Així, les persones beneficiàries seran les persones en situació d’atur que:
Perceben un subsidi per desocupació d’import inferior al Salari Mínim Interprofessional (SMI).
Reben un altre ajut inferior al SMI, o bé no en reben cap, però estan inscrits com a demandants d’ocupació durant un mínim de 12 mesos
en els darrers 2 anys, i es troben en un procés de cerca de feina tutoritzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que requereixi de mobilitat freqüent.

Es preveu que unes 19.395 persones es podran beneficiar d’aquestes bonificacions a l’àmbit de l’ATM de Girona.

Obtenció dels abonaments amb descomptes
Les persones que compleixin els requisits hauran d’adreçar-se al Centre d’Atenció al Client de l’ATM de Girona (Estació d’autobusos de Girona, Pl. Espanya, s/n) per a adquirir els abonaments bonificats. Els horaris del centre són de 08.00 h a 19.30 h.

Abans de sol·licitar els abonaments amb descompte, però, les persones beneficiàries hauran d’obtenir el certificat que acredita que compleixen aquests requisits i presentar l’original en el moment de demanar l’abonament bonificat.

• En el cas de les persones que perceben un subsidi per    desocupació, hauran d’adreçar-se al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) per adquirir aquest certificat, i ho podran fer mitjançant  aquest web o el telèfon 901 11 99 99.

• Pel que fa l’expedició de certificats a les persones en situació d’atur que es troben en un procés actiu de cerca de feina, serà la corresponent Oficina de Treball la que oferirà a les persones usuàries la possibilitat d’acollir-se a aquestes bonificacions un cop comprovat que compleixin els requisits fixats –tant de participació en polítiques actives com de caràcter econòmic–, així com la seva implicació en la millora de la seva ocupabilitat. Per a més informació, les persones sol·licitants poden trucar al telèfon d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya (012).

Més informació sobre els descomptes que beneficiaran prop de 200.000 usuaris arreu de Catalunya

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article