Una empresa de Barcelona desenvolupa un software de gestió del trànsit a Nova York


L’empresa catalana TSS -Transport Simulation Systems, que comercialitza una eina per a la simulació i gestió del trànsit, ha augmentat un 30% la seva facturació fins a 2,6 milions d’euros gràcies a la posada en marxa l’últim any de projectes de gestió del transport en diverses ciutats dels  Estats Units com Nova York o  les autopistes de San Diego (Califòrnia).  La firma ha rebut el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat a través de l’oficina d’ACC1Ó a Nova York.

El software, anomenat Aimsun Online, és un instrument d’anàlisi del trànsit en temps real que incorpora un algoritme de predicció. Aimsun Online utilitza dades del trànsit en viu per alimentar el simulador de trànsit Aimsun i predir a curt termini les condicions de les vies de transport, avaluar la resposta als incidents que succeeixen a les carreteres i recomanar estratègies de gestió del trànsit.

Als Estats Units, TSS participa actualment en el projecte Manhattan Traffic Model (MTM), una iniciativa de l’ajuntament de Nova York per analitzar el transport d’una de les zones més transitades de la ciutat que compta amb prop de 6.200 quilòmetres de paviment rodat. Es tracta d’un dels models de simulació del trànsit a gran escala més complexos del món, que busca descongestionar la zona i millorar-ne la planificació futura. 

El software s’aplica també a Califòrnia per analitzar el trànsit de l’autopista interestatal I-15, que connecta el nord del comptat de San Diego amb el centre d’aquesta ciutat, i a la zona aeroportuària de New Jersey.

Fundada el 1997 a Barcelona, la firma compta actualment amb uns 2.400 usuaris del software Aimsun repartits en una seixantena de països del món. Estats Units és el seu principal mercat –concentra un 30% de la facturació –, seguit de França i l’Estat espanyol. Durant els pròxims dos anys, TSS vol expandir-se als mercats d’Austràlia, Brasil i Regne Unit.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article