'El meu primer festival' inicia els més menuts en l'univers del cinema


El Meu Primer Festival presenta una mostra de creacions cinematogràfiques de tots els temps destinades als més petits.  Pel·lícules que no acostumen a arribar a les sales comercials es passaran als cinemes Girona de Barcelona fins al 27 de novembre. Tot un seguit de curts i llargmetratges dirigits tan a escoles, durant els dies feiners,  com al públic familiar el cap de setmana. La mostra té la peculiaritat de demanar l'opinió dels joves espectadors en la secció de competició internacional en obres d'animació.

El Meu Primer Festival consta de sis àrees temàtiques de producció cinematogràfica destinada a nens d'entre 2 i 12 anys. En la part retrospectiva, es recuperaran des de curts clàssics de Chaplin o Max Fleisher, que es veuran en una sessió de cine‐concert amb piano en directe, a llargmetratges memorables com ‘Fantasia’ del Disney més clàssic  i  simfònic,  o  ‘ET  l'extraterrestre’,  pel∙lícula  que  tancarà  la  mostra  per  petició  popular.  Destacable també una de les últimes produccions de Hayao Miyazaki, ‘Ponyo en el acantilado’, una brillant adaptació  del  clàssic  de  ‘La  Sirenita’  amb  el  segell  d'aquest  creador  japonès  reconegut  per  la  seva desbordant imaginació i els seus missatges pacifistes i ecologistes.

Dins de la secció 'Una finestra al món' es mostraran treballs que ajuden a  prendre  consciència  de  les diferències  però  també  del  que  hi  ha  de  comú  entre  tots  els  humans. Destaca la pel∙lícula ‘Sang  Woo y su abuela’ que narra l'entranyable història d'un nen de ciutat que es veu  obligat  a  traslladar‐se  a  la  muntanya  amb  la  seva  àvia,  curts  com  el premiat  ‘Birthday  Boy’,  sobre  les  vivències  d'un  nen  durant  la  guerra  de  Corea,  o  el  bolivià  ‘Abuela Grillo’ que parla, a partir d'un mite llegendari, de la importància de l'aigua i dels recursos naturals per a la supervivència del planeta.

Obres  d'animació  d'Argentina,  França,  Itàlia,  Canadà  o també  Espanya,  entre  altres  països,  són  els  representats  en  la  secció  de  Competició  Internacional.  És  en aquesta  secció  en  la  qual  les  votacions  dels  nens  i  nenes  determinen  l'adjudicació  dels  premis,  tant  per
votació popular com per votació del jurat format per nens i especialistes del món de l'audiovisual.

I per aquells que busquin peces més experimentals, un any més,  es passarà un programa de curts en col∙laboració  amb  el  Festival  de  l’Alternativa.



Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article