La diferència de preu dels aliments frescos des del seu punt d'origen fins al rebost dels consumidors ha tornat a augmentar durant l'agost passat. En total s'han multiplicat per 5,5 de mitjana en el trajecte que va del productor al consumidor. Les dades es desprenen de l'estudi periòdic que elaboren organtizacions de productors (COAG) i de consumidors (Ceaccu i Uce), l'anomenat IPOD -índex de preus origen destí-.
Segons els promotors de l'estudi, el meló no va superar en el camp els 0,10 euros per quilo, mentre que el preu de venda al públic ha estat de mitjana de 1,12 euros, 11 vegades més car.
L'Índex de Preus Origen-Destinació dels aliments es va incrementar un 28% a l'agost respecte al mateix mes de l'any passat, fins a situar-se en una mitjana de 5,55 punts.
En concret, el preu mitjà dels productes agraris es va multiplicar per 6,19 des de la seva cotització en origen fins a la venda al públic, mentre que els productes ramaders (carn, llet i ous) van triplicar el seu preu.
Històric de l'IPOD
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari