Les Torres de Selma: El vi biodinàmic i la seva vinculació al paisatge

Entrevista a Joan Franch, productor de vi biodinàmic


Fa 13 anys que Joan Franch i la seva parella Elisabeth van decidir plantar vinya en aquest racó de l'Alt Camp, dins d'Aiguamúrcia, a tocar del Pla de Manlleu. La restauració de la magnífica masia fortificada que presideix la finca i que dóna nom al vi, "Les Torres de Selma", ha estat una sortida complementària per seguir endavant en l'aventura de conrear unes vinyes tenint present molts d'elements alhora: la terra i els animals que hi viuen, el sol i  la lluna, els ritmes de la natura... 

Buscar l'equilibri de tots els elements, aquesta és la qüestió. El que s'anomena biodinàmica és un pas més enllà de l'agricultura ecològica, ens diu en Joan, perquè no es limita a substituir els adobs i els pesticides convencionals per productes naturals, "la biodinàmica és una agricultura que ho engloba tot". Molt afí als objectius de l'agrupació de pagesos de la zona, "+de 500", que defensa la importància del paisatge i d'una producció respectuosa amb l'entorn, en Joan està plenament convençut que el futur del pagès va lligat al valor afegit que tindrà el seu producte en la preservació del medi i en la vinculació al paisatge que l'acull.

www.lestorresdeselma.com

Vídeo-entrevista a Joan Franch:

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article