El brot francès d'E.coli provenia d'hamburgueses congelades


El Ministeri d'Agricultura i Alimentació francès ha confirmat que la infecció que van patir 8 nens del nord del país va ser deguda a ingerir carn trinxada contaminada amb el bacteri E.Coli. Les hamburgueses congelades elaborades amb aquesta carn van ser adquirides en la cadena alemanya de supermercats Lidl i elaborats en una mateixa planta. Les autoritats sanitàries franceses han anunciat que continuen analitzant l'origen de la contaminació i avaluant el lot que es va retirar dels comerços de manera immediata. El producte es venia sota la marca Steak Country i caducava l'11 de maig de 2012.

Aquesta soca és la que es va trobar en sis dels vuit nens, d'entre 18 mesos i 8 anys, hospitalitzats. Per als altres dos nens, "els resultats estan pendents", segons l'Agència Regional de Salut (LRA) en un comunicat. També va informar que aquesta soca és molt diferent de la que va causar 39 morts a Europa, 38 dels quals a Alemanya.

El dilluns passat,  dos dels vuit nens tractats a l'Hospital Universitari de L'Ille per diarrea amb sang i insuficiència renal, van poder tornar a casa. Tres nens es mantenen encara en diàlisi. Les autoritats sanitàries estan a l'espera de resultats de les proves a dos casos sospitosos, un jove adult i un nen de deu anys, també de la mateixa regió francesa.

Més informació: La voix du nord

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article