Recomanació "Turismo placebo"


Conèixer i comparar el desenvolupament turístic d'àmbits geogràfics com les Illes Balears, el Carib, Centreamèrica o el sud de Mèxic és l'objectiu del llibre "Turismo placebo. Nueva colonización turística: del Mediterráneo a Mesoamérica y El Caribe. Lógicas espaciales del capital turístico", publicat a Managua per iniciativa d'ALBA SUD i el GIST, amb possibilitat de descarregar-lo digitalment. Durant anys el desenvolupament turístic de les Illes Balears ha estat un exemple de referència per molts països que volien promoure un creixement econòmic ràpid, però els resultats  socials, ambientals, econòmics i fins i tot de qualitat democràtica posen en dubte la via balear.

A través de diverses contribucions, el llibre es forma a partir d'experiències i estudis regionals que s'organitzen per àmbits geogràfics i temàtics. Es pretén analitzar el turisme des d'una perspectiva més àmplia: el marc polític institucional, les conseqüències socials, els impactes ambientals, les noves formes residencials, el debat públic, el paper de les capitals, o les experiències alternatives de turisme de proximitat, social i comunitari.

En realitat, les Baleras s'ha convertit en un contraexemple dels dèficits acumulats per una aposta massa basada en el turisme, tanmateix s'ha accelerat el seu procés d'internacionalització i està essent un punt de referència a molts altres punts del món.

El llibre és el resultat de dos tallers que van organitzar ALBA SUD i el GIST el febrer de 2009 a Managua, Nicaragua, i el juliol de 2010 a Santo Domingo, República Dominicana. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article