Un moscatell de l'Alt Empordà, el millor de tot l'Estat


El Sinols Moscatell 2009 de la cooperativa Empordàlia va ser escollit el cap de setmana passat com el millor vi dolç en el concurs ‘Los mejores vinos de España’, emmarcat en el certamen La Nariz de Oro, el concurs va comptar amb la participació de 79 vins d’arreu de l’estat, diferenciats en set categories diferents.

La vintena edició del concurs La Nariz de Oro, durant el qual 49 sommeliers van escollir els millors productes de les diferents categories: escumosos, generosos, blancs, rosats, negres de menys de 9 mesos de criança, negres de més de 9 mesos de criança i dolços, pel que fa a vins; també hi havia una categoria de destil•lats. Després dels tastos a cegues, el Sinols Moscatell 2009 va ser designat com a millor vi dolç de l’estat, superant així els tres rivals que l’havien acompanyat a la final.

En el prestigiós certamen es va triar també el millor sommelier de l’estat entre els 49 finalistes, preseleccionats al llarg de sis mesos d’un grup inicial de 300 participants. En l’edició d’enguany el guardó ha estat per Montse Velasco, del restaurant La Cuina del Guinardó (Barcelona).

Nariz de Oro és un esdeveniment anual organitzat per la revista Vino + Gastronomía, i al llarg de dues dècades de trajectòria s’ha convertit en la competició de sommeliers més prestigiosa de l’estat, en la que més de 400 professionals en actiu hi concorren cada any.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article