'No tenir un líder pot ser un problema'

Hessel, autor del llibre 'Indigneu-vos' demana als acampats que defensin 'alguna cosa nova: més justícia i més respecte per la natura i pel nostre planeta'


El francès Stéphane Hessel, autor del llibre Indigneu-vos (Destino) i que simbòlicament va tancar la llista d'Europe Ecologie (Els Verds-Aliança Lliure Europea) a les eleccions regionals de París del 2009, ha celebrat aquest dissabte les acampades i protestes dels 'indignats' a ciutats d'arreu de l'Estat. 'Ja està bé que surtin al carrer i que es queixin de coses, però encara és més important saber per quins canvis de la societat estan treballant', ha assenyalat Hessel en una entrevista al Via Lliure de Rac1.

Directe.cat recull declaracions de Hessel recomanant als acampats que 'Han de tenir clar que no només han d'estar en contra d'alguna cosa, sinó que també cal que estiguin a favor d'alguna cosa i que defensin alguna cosa nova, quelcom essencial: més justícia i més respecte per la natura i pel nostre planeta'. No tenir un líder pot ser un problema, ha considerat l'escriptor. 'No estem buscant un gran i enorme líder, que seria com una gran figura a la qual tothom ha d'obeir. Això és exactament el que acabem de superar en l'última dècada', ha continuat Hessel, que renega dels líders amb massa poder. 'Volem que la gent sigui no només líder, sinó que ens convenci que els canvis són necessaris', ha afirmat l'autor d''Indigneu-vos', que ha donat un vot de confiança al govern espanyol sobre la interpretació d'aquest moviment de protesta. 'Es tracta d'un gran govern democràtic, que sabrà entendre en quina direcció han de continuar els seus esforços', ha finalitzat Hessel.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article