Més ciutadans mobilitzats demanen una 'democràcia real'


'No som mercaderia en mans de polítics i banquers' aquest era un dels eslogans més repetits en la manifestació que s'ha celebrat aquesta tarda a Barcelona, conjuntament amb altres ciutats del món i que commina als ciutadans a 'indignar-se' i fer sentir la seva disconformitat amb la manera en què repercuteix l'actual crisi econòmica en la majoria de capes socials. La convocatòria es va propagar a través de les xarxes socials (Facebook, twitter) amb el lema 'Democràcia real, ja' i a Barcelona ha aplegat unes 15.000 persones, segons els organitzadors, 6.000 segons la guàrdia urbana.

La manifestació, que s'ha desenvolupat enmig d'un ambient festiu, no ha tingut la presència de símbols de partits polítics i els convocants es desmarcaven també de les organitzacions sindicals.

Concentracions similars han tingut lloc a diverses ciutats com París, Londres, Madrid o Alacant. Personatges mediàtics com Arcadi Oliveras (Justícia i Pau) i l'escriptor José Luis Sampedro han mostrat el seu suport  a l'acte i a les reivindicacions dels participants.

Manifest

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article