'Gossos' inaugura la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2011


Més de 80 municipis de tot Catalunya i 250 entitats celebren enguany la festa del Comerç Just i la Banca Ètica durant aquests dies. Avui es concentren la majoria d'actes a les grans capitals catalanes, a Barcelona, als barris de Ciutat Vella, Sant Martí, Sarrià, Gràcia i Sant Andreu. També a Lleida, a l'avinguda de Blondel; a Tarragona, la festa se celebrarà el dissabte 21 de maig a la Plaça de la Font; a Manresa el 28 de maig a la Plaça Sant Domènec; i a Girona el 21 de maig a la Plaça de la Independència. Entre els actes previstos, avui a partir de les 9 del vespre El grup català 'Gossos' oferirà el concert inaugural de la Festa, a la sala La Nau Ivanov, Barcelona (C/ Hondures 28. Metro L1 Sagrera).

El tret de sortida es va fer ahir divendres al Mercat de La Boqueria de Barcelona, en un acte en el que el director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, va comminar a participar en la festa i va defensar el compromís a través dels canvis d’hàbits de consum per aconseguir unes regles del comerç basades amb l’equitat, el respecte als drets humans i laborals.

El cuiner del bar Pinotxo de La Boqueria va elaborar en directe una tapa amb productes de Comerç Just i va cloure l'acte Natxo Tarrés, del grup musical Gossos, amb la lectura del pregó. La 12a Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, amb el lema "Prou explotació, tria comerç just; prou especulació, tria banca ètica" s’inicia avui coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just, que se celebra a més de 800 ciutats de tot el món, i comptarà amb la participació de més de 250 entitats de tot el país.

Des de l’any 2000, les vendes catalanes de productes de Comerç Just s’han més que triplicat. Catalunya representava l’any 2000, tota sola, el 20% de les vendes que tenien lloc al territori espanyol i, vuit anys després, el percentatge s’ha vist augmentat fins al 30%.

En aquest enllaç podeu consultar els diferents actes que es fan a tot el territori

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article