Mobilització antinuclear coincidint amb la celebració de la Fira de la Terra


'Els fets ens donen la raó', aquest era el lema sota el que centenars de persones han participat aquest diumenge en una mobilització davant de l'Arc de Triomf de Barcelona a favor del tancament de les centrals nuclears després de l'accident de Fukushima. 'Ens repetien que no podia fugir la radioactivitat del nucli i està passant', ha denunciat Anna Rosa Martínez, de Tanquem les nuclears.

Com cada any per aquestes dates, els ecologistes han aprofitat la Fira de la Terra per recordar l'accident de Txernòbil, la central nuclear a l'antic bloc dels països soviètics que, aquest abril, farà un quart de segle va patir un infortuni. Enguany, però, els protestants han hagut de recordar un nou accident: el de Fukushima, succeït fa poques setmanes en un dels països més desenvolupats del món, el Japó.

'No s'han après les lliçons' d'aquests dos accidents, ha lamentat Anna Rosa Martínez, portaveu de la plataforma Tanquem les nuclears i delegada de Greenpeace a Catalunya. Martínez ha reclamat que, després dels successos de Japó, s'obri el debat sobre el futur de les centrals nuclears a Catalunya, i que no només es discuteixi en el marc del Parlament entre els partits, sinó que també s'escolti als grups socials.

'No tenim cap excusa' per seguir amb les nuclears, ha reivindicat Martínez, que ha subratllat que les energies renovables ja han arribat a cobrir el 35% del consum elèctric a l'Estat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article