El consell executiu d'ING renuncia a les primes davant de les queixes dels clients

La cúpula del banc holandès no rebrà ni els bonus, ni els augments salarials pactats a pesar dels més de 3 mil milions de beneficis al 2010


L'opinió pública holandesa ha estat determinant en la decisió de la cúpula directiva de la primera banca per Internet, ING.  Així, el consell executiu de l'entitat financera ha renunciat a l'augment salarial pactat per enguany i també a les primes que pertocaven per l'exercici passat. I no ha estat pels números vermells, ja que el 2010 l'entitat holandesa va enregistrar uns beneficis de 3.220 milions d'euros davant dels 935 milions de pèrdues de 2009. El conseller delegat d'ING, Jan Hommen, ha anunciat en una carta publicada al diari De Volkskrant que els membres del consell executiu “no percebran remuneració variable fins que l'entitat hagi reemborsat completament els 5.000 milions d'euros en ajudes publiques que encara deu ING".

El contingut de la missiva, recollit per Economia Digital, aposta per prendre's seriosament la responsabilitat dels directius amb la comunitat però, alhora, planteja que la remuneració d'aquests executius 'no hauria de ser un element constant de debat públic', com està passant en aquests moments. Hommen puntualitza que és conscient que la 'remuneració variable' corresponent a 2010 que tenia previst percebre el consell executiu, amenaçava la recuperació de la confiança cap a la seva entitat tan dels seus clients com de la societat en general. Així doncs, a pesar dels pactes adquirits amb el Ministeri de Finances holandès i els accionistes, els directius d'ING han optat per renunciar als bonus.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article