La retallada de Salut implicarà que determinades proves es concentrin en pocs hospitals


Més endarreriments en les operacions no urgents, reducció d'un 10% dels alts càrrecs i ajornament d'un 60% de les inversions previstes en infraestructures, són a grans trets els principals aspectes afectats per les mesures anunciades ahir pel Conseller de Salut, Boi Ruiz., amb la intenció de reduir la despesa pública en Salut.

Les mesures d'austeritat no han d'afectar la qualitat del servei, segons Ruiz, però la reducció d'un 10% del pressupost, equivalent a 1.000 milions d'euros obligarà a certes limitacions en el servei, com el fet que els cirurgians deixin d'operar a les tardes quan es tracta d'operacions no urgents. En el cas de les intervencions, per exemple, de pròtesi de genoll ja no es podrà garantir un temps màxim d'espera de sis mesos com passava fins ara.

El conseller ha anunciat també canvis en el model de Sanitat de proximitat, ja que econòmicament no és viable. El fet derivarà que determinades proves deixaran de fer-se en alguns centres i, per tant,  l'usuari es veurà obligat a desplaçar-se més sovint.

La simplificació de l’estructura administrativa suposarà un estalvi proper al 25% del total de la reducció, s'eliminaran alts càrrecs i comandaments en un 10%, també les despeses de comunicació, representació, estudis o publicitat tindran un 50% de la dotació habitual. Quant a la despesa farmacèutica tampoc s'escapa de la retallada, aplicant mesures que incentivin l’eficiència aplicant criteris de cost-efectivitat. També ajudarà la potenciació dels genèrics i alternatives a preu més barat.

Detall de les mesures anunciades per Salut

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article