La Caixa retalla un 8% més del pressupost destinat a obra social


Els beneficis consolidats de La Caixa durant el 2010 han caigut un 13%, segons el darrer informe, del que se'n deriva, entre d'altres, una retallada als fons destinats a l'obra social d'un 8'2%. Una xifra que s'ha d'afegir al 15% que l'entitat ja va reduir l'any 2009.

Els percentatges de La Caixa resten encara molt per sota de les reducció pressupostària de l'obra social anunciada per diverses caixes d'estalvi en les últimes setmanes, davant de les caigudes de beneficis que han experimentat. Bancaja ja ha avançat que destinarà un 64% de pressupost menys a la seva obra social, Caja Madrid reduirà la dotació a la meitat i Ibercaja ha anunciat una reducció del 26%.

La notícia coincideix amb el dia en que el president del govern espanyol obté 100 milions d'euros més, aquesta vegada de Dubai, per a recapitalitzar les caixes espanyoles. Una captació que Zapatero va iniciar ahir, amb la visita a l'emirat àrab de Qatar, d'on va aconseguir que aquell govern inverteixi 3.000 milions d'euros a Espanya, 300 milions dels quals directament destinats a les caixes d'estalvi.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article