Més reconeixements a Nokia per respecte ambiental


El Mobile World Congrés ens ha aclaparat amb novetats i aplicacions fins fa poc inimaginables en la telefonia mòbil. Però s'ha parlat poc de la consciència dels fabricants en tot el que faci referència a la sensibilitat ambiental i social en el procés de producció. Un estudi recent, publicat per GoodGuide, sobre aquest aspecte dels smartphones, assenyala Nokia com la companyia més responsable, ratificant la comparativa anual que publica Greenpeace. En aquest cas, el pitjor lloc de la llista se l'emporten  els BlackBerry.

GoodGuide ha analitzat 576 terminals que es venen a EUA i els classifica segons els materials d'origen, el consum energètic, el procés de reciclatge o el procés de fabricació.

Els tres primers llocs per als models més respectuosos amb el medi i la responsabilitat social són pel model C6 de Nokia, el Blue Earth de Samsung i el Motorola Citrus.

Es dóna el cas que Apple, tot i sortir classificada com la tercera companyia més ecològica, no passa d'assolir posicions del mig de la taula, ja que, fins fa poc, la multinacional va mostrar opacitat en la informació de part del seu procés de fabricació.

El dispositiu RIM Blackberry Pearl 9000 Smartphone va ser el pitjor classificat. La companyia coreana LG també s'emporta alguns dels pitjors llocs de la classificació.

L'estudi conclou que Apple està aquest 2011 fent grans esforços per posar-se al dia en aquests aspectes i també ha notat una certa reacció en la resta de marques des que, cada vegada més, els consumidors demanen informació sobre el compromís ecològic i social de les marques.

Llista de GoodGuide

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article