Nova sentència contra les "clàusules sòl"


Aquesta vegada ha estat el Jutjat Mercantil n.2 de Sevilla el que ha ordenat al BBVA, Caixa Galicia i Cajamar que eliminin les "Clàusules sòl" dels seus contractes hipotecaris per considerar-les abusives. La sentència conclou que el que determinen aquestes clàusules "no té reciprocitat en perjudici del consumidor". Mentre que el límit per baix de l'interès és assumible, diu, el "límit sostre és tan alt que estadísticament mai no es donarà". Les entitats han presentat recurs davant de l'Audiència de Sevilla.

La sentència que va ser dictada el setembre passat ha declarat la nul.litat de les clàusules sòl per considerar-les desproporcionades, segons recull ElEconomista. La clàusula sòl fixa el mínim del percentatge dels interessos a pagar, pel que molts d'usuaris no s'han pogut beneficiar de la baixada de l'Euribor tots aquests anys que ha estat a mínims.

Les entitats financeres han presentat recurs davant de l'Audiència Provincial perquè la sentència no sigui executada. Al.leguen que hi ha arguments legals sòlids perquè el jutjat estimi la seva posició. Si es tira endavant l'execució provisional de la sentència, adverteixen, "serà impossible restaurar la situació anterior o compensar econòmicament per danys i perjudicis".

Just fa pocs dies es va saber l'admissió a tràmit per part d'un Jutjat de Madrid d'una demanda col.lectiva contra 45 entitats financeres espanyoles que apliquen aquesta mena de clàusules en els seus contractes hipotecaris.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article