El govern central decreta la certificació d'eficiència energètica per als edificis de nova construcció


Unes primeres regulacions vers l'eficiència energètica dels edificis ja van ser aprovades pel govern de la Generalitat, ara fa gairebé un any. El Decret català fixava uns paràmetres d’ecoeficiència que s’agrupen en quatre àmbits: aigua, energia, materials i sistemes constructius i residus amb l'objectiu de l'estalvi de recursos i assolir una major eficiència energètica dels edificis nous. El Decret aprovat pel govern central aquest divendres, referma la iniciativa presa i complementa el Codi Tècnic d'Edificació -obligatori des de setembre de 2005-. La norma aprovada pel consell de Ministres a proposta dels ministeris d'Habitatge i d'Indústria, i aplicable a partir de 2007, no afectarà de moment als edificis existents. A cada edificació li serà assignada una classificació energètica -semblant a la dels electrodomèstics- que tindrà una escala de set lletres i set colors. La valoració serà en funció del CO2 emès pel consum energètic de les instal.lacions de calefacció, refrigeració, aigua calenta, sanitaris o il.luminació de l'edifici. Els usuaris, propietaris i llogaters podran conèixer el tipus d'eficiència energètica de l'edifici abans de comprar-lo o llogar-lo, mitjançant el certificat corresponent. Aquest certificat tindrà una vigència màxima de 10 anys i cada comunitat autònomà fixarà els criteris per a la seva renovació. El certificat s'emetra en tots els passos que acompanyen el procés de l'edificació, des de la redacció del projecte fins a la finalització de les obres. Serà a tall d'etiqueta verda, que s'inclourà també en la publicitat de venda o de lloguer de l'habitatge. La responsabilitat de certificar energèticament un edifici recau en primer lloc al dissenyador de l'immoble. Existeixen diferents programes informàtics validats que simulen el comportament energètic de la casa projectada i li assignan ja una classificació, un d'aquests és l'anomenat Calener.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article