Bancs i caixes han d'informar Hisenda dels pagaments i cobraments de més de 3.000 euros


A partir de març les entitats financeres hauran d'informar a l'Agència Tributària dels pagaments i cobraments en efectiu de més de 3.000 euros. La finalitat és que Hisenda pugui realitzar un seguiment "més àgil i eficaç" d'aquests moviments, alguns dels quals es realitzen amb finalitats fraudulentes, segons relata una Ordre Ministerial. Així, per primera vegada les entitats financeres hauran de remetre a l'Agència Tributària, durant el proper mes de març, la informació dels moviments realitzats al 2010 que superin els 3.000 euros. Hisenda ja podia accedir a aquesta informació prèvia petició expressa a les entitats bancàries, però ara ja és obligatori que bancs i caixes ofereixin aquestes dades de manera periòdica.

Amb aquesta finalitat, Hisenda ha aprovat el model 171 de 'Declaració informativa anual d'imposicions, disposicions de fons i dels cobraments de qualsevol document', que s'haurà de presentar, a partir d'ara, cada any, bé per mitjans telemàtics (per a les declaracions que continguin fins a 5 milions de registres) o per suport elegible per ordinador (per a les declaracions que superin aquesta xifra).

Fins ara, bancs i caixes tenien l'obligació de posar al corrent a Hisenda de les operacions efectuades amb xecs per imports superiors als 3.000 euros, així com d'aquelles operacions en efectiu que sobrepassen els 100.000 euros.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article