Campanya de la Generalitat per reciclar els aparells electrònics en desús

L'objectiu és conscienciar a la població sobre les substàncies perilloses que contenen si no es tracten correctament

L'Agència Catalana de Residus de Catalunya engega una campanya per facilitar la recollida d'aparells elèctrics i electrònics en desús. Aquests residus, si no es reciclen, poden provocar greus conseqüències ambientals.

D'altra banda, la Generalitat també vol difondre mesures per allargar la vida útil dels aparells i fomentar la seva reutilització, és a dir, promoure la reparació o la substitució de components defectuosos perquè puguin tornar a ser útils. Alhora, les botigues posaran un distintiu per identificar els punts de recollida d'aparells elèctrics i electrònics.

En aquest sentit, la campanya pretén conscienciar a la població i demostrar que el reciclatge permet estalviar el consum de recursos naturals, cada cop més escassos.

Els objectius principals de la campanya són:

  • Aconseguir incrementar la recollida d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE) concretament els petits electrodomèstics (PAE) en els punts de venda de tota Catalunya i especialment donar a conèixer als ciutadans que poden dipositar-los en els punts de venda.
  • Informar al consumidor que segons el nou Reial Decret es pot depositar els RAEE molt petits (<25 cm.) en els punts de superfície de venta de més de 400 metres quadrats tot i que no es compri cap aparell nou. També, es pot depositar tots els RAEE en els punts de superfície de venda, durant el mes següent a la data de la compra d’un de nou.
  • El consumidor, a més de ser informat de que pot dipositar els RAEE en els comerços, ha d’interioritzar uns bons hàbits i percebre al comerç com un canal prioritari de recollida selectiva de RAEE. El comerç aporta proximitat, factor que la deixalleria sovint no aporta.
  • Involucrar especialment el punt de venda com l'element clau en el procés de recollida de RAEE i de la seva correcta gestió (petits i grans distribuïdors), que s'impliquin de forma activa en la recollida i a més que els propis comerços participin en la conscienciació als ciutadans, per crear i consolidar hàbits.
  • Incorporació de mesures per allargar la vida útil dels AEE i per fomentar la “preparació per a la reutilització”, és a dir, promoure la reparació o la substitució de components defectuosos per a què puguin tornar a ser útils. Els productors, per exemple, proporcionaran la informació necessària per a la correcta reparació i reutilització dels seus productes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article