el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

Actualitat

Els trens holandesos circulen ja amb energia 100% eòlica


Sostenible Dimarts, 14 de febrer de 2017, a les 09:30 h
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant

Des de l'1 de gener d'enguany tots els viatges en tren als Països Baixos funcionen amb energia renovable. Una mesura que s'havia previst per als inicis de 2018, s'ha pogut avançar gràcies a la ràpida adaptació i que el projecte ja comptava al 2016 amb un percentatge del 75% d'energia eòlica. La xarxa de trens holandeses trasporten al voltant de 600.000 persones al dia.
Foto:  Sludge G Foto: Sludge G


Tot i així, encara resten pendents alguns serrells pel que fa al subministrament d'energies renovables als Països Baixos. La generació total d'energia eòlica d'aquell país és de 7.400 milions de kWh anuals, però ja al 2015 la demanda d'aquest tipus d'energia va ser de 12.500kWh.

Per tal d'abastir la demanda que es genera la companyia energètica Eneco resòl la manca d'oferta amb l'adquisició de Garantes d'Orígen (GoO), certificats que s'adjudiquen a l'electricitat d'origen renovable.

Per als usuaris del tren, Eneco ha impulsat un projecte en què l'energia prové de parcs eòlics holandesos, però també de Bèlgica i Finlàndia de nova construcció. Segons els informes presentats, s'ha pogut posar en marxa el projecte gràcies a la finalització avançada d'aquests parcs eòlics.

Més informació


Lectures 3460 lectures  comentari Cap comentari


publicitatComentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web jornal.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Previsualització

La direcció del web jornal.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
publicitat


Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica
Membre de
acpg
Amb el suport de
Generalitat de Catalunya
Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter