Els trens holandesos circulen ja amb energia 100% eòlica

Des de l'1 de gener d'enguany tots els viatges en tren als Països Baixos funcionen amb energia renovable. Una mesura que s'havia previst per als inicis de 2018, s'ha pogut avançar gràcies a la ràpida adaptació i que el projecte ja comptava al 2016 amb un percentatge del 75% d'energia eòlica. La xarxa de trens holandeses trasporten al voltant de 600.000 persones al dia.

Tot i així, encara resten pendents alguns serrells pel que fa al subministrament d'energies renovables als Països Baixos. La generació total d'energia eòlica d'aquell país és de 7.400 milions de kWh anuals, però ja al 2015 la demanda d'aquest tipus d'energia va ser de 12.500kWh.

Per tal d'abastir la demanda que es genera la companyia energètica Eneco resòl la manca d'oferta amb l'adquisició de Garantes d'Orígen (GoO), certificats que s'adjudiquen a l'electricitat d'origen renovable.

Per als usuaris del tren, Eneco ha impulsat un projecte en què l'energia prové de parcs eòlics holandesos, però també de Bèlgica i Finlàndia de nova construcció. Segons els informes presentats, s'ha pogut posar en marxa el projecte gràcies a la finalització avançada d'aquests parcs eòlics.

Més informació

No hi ha cap comentari

Comenta aquest article