Cuiners de gran renom presenten amb la Creu Roja un receptari d'àpats saludables a menys d'1 euro



La Creu Roja a Catalunya ha presentat el receptari de cuina “Per menjar bé, bo i barat” que compta amb la col·laboració de Nestlé i de cuiners de renom internacional com Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Jean Louis Neichel o Ada Parellada que han participat de manera voluntària amb creacions exclusives i originals per tal d'elaborar un receptari destinat a famílies amb pocs recursos econòmics. La intenció és que sigui una guia de preparació d'àpats saludables a preus molt assequibles.

El llibre va ser presentat aquest dilluns a la seu de la Fundació Alícia i ha comptat amb la col·laboració de professionals de l’alta gastronomia reconeguts internacionalment com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Père Planagumà, Fina Puigdevall, Jean Louis Neichel, Isma Prados, Josep Marique Luque o, Joan Carol que han creat receptes amb aliments variats i nutritius i amb un cost molt econòmic perquè el receptari està destinat a famílies amb dificultats econòmiques. Per la seva banda, la Fundació Alícia també ha col·laborat en la creació d’aquesta publicació aportant la seva innovació en la creació de receptes amb aliments en conserva, una tipologia d’aliments al qual tenen accés les famílies en situació de vulnerabilitat que reben aliments provinents de donacions o de projectes alimentaris de la Creu Roja.

El receptari “Per menjar bé, bo i barat” neix  des de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir accés a aliments suficients, de qualitat, nutritius, segurs i adaptats a les preferències culturals de les persones. Coordinat per l’equip de nutricionistes-dietistes de la Creu Roja, el receptari ofereix una opció pràctica de receptes saludables, atractives i econòmiques, promovent el consum d’aliments locals i de temporada.

Del receptari, que té un format de fitxes per poder incorporar noves receptes en el futur, se n’han tirat 8.000 exemplars, tant en català com en castellà, gràcies al suport de Nestlé. L’objectiu del receptari és repartir-lo entre les famílies que són usuàries dels projectes d’alimentació de la Creu Roja, com ara el Programa d’Aliments de la UE, els kits de suport social, les beques de menjador escolar, els Centres de Mediació Social de Creu Roja Joventut, el projecte #Menjarsalinsti per a centres educatius de Secundària, entre altres. Només el 2014, la Creu Roja ha donat ajuda alimentària a prop de 60.000 infants en risc.

Tots aquests projectes i, en concret la publicació del receptari “Per menjar bé, bo i barat”, s’emmarquen dins de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja l’objectiu de la qual consisteix en recaptar 1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any. Entre maig i febrer, ha recaptat 710.000 euros per aquesta causa.

En aquest enllaç us podeu descarregar el receptari.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article