Només un de cada deu autònoms té possibilitats de cobrar la prestació d'atur


Només l'11% d'autònoms catalans té coberta la prestació per accident de treball i malaltia professional. Són aquests els que, en cas de tancar el negoci, podran aspirar a cobrar la prestació d'atur per a treballadors per compte propi. El sindicat CTAC-UGT, demana al govern de la Generalitat que posi en marxa una campanya d'informació i sensibilització per donar a conèixer al col.lectiu aquestes proteccions. 

El sindicat denuncia en un comunicat la baixa taxa d'autònoms que cotitzen a Catalunya per tenir coberta i distingida la prestació per accident de treball i malaltia professional, segons les dades del Ministeri de Treball. Així, al Principat, només l'11,36% dels treballadors autònoms tenen coberta aquesta prestació. Catalunya, juntament amb Ceuta i el País Basc, són a la cua en matèria de protecció d'aquest col·lectiu.

La baixa taxa de protecció en aquestes matèries té repercussions directes en l'adopció de noves prestacions. Els autònoms que, per exemple, vulguin accedir a la nova prestació per cessament d'activitat promoguda pel govern central, hauran de tenir cobertes aquestes matèries per poder accedir. Per tant, a dia d'avui només 61.455 catalans podran beneficiar-se de "l'atur per autònoms", recentment aprovat.

L'organització sindical fa temps que denuncia el desconeixement que els treballadors autònoms tenen sobre la protecció de riscos laboral i les prestacions. Per aquesta raó tornem a sol·licitar al govern de la Generalitat que posi en marxa d'immediat una campanya d'informació i difusió de les avantatges que té comptar amb aquestes proteccions.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article