El 2015 circularan entre 80.000 i 100.000 vehicles elèctrics per les carreteres catalanes


L'estudi "Diagnosi i perspectives del vehicle elèctric a Catalunya" situa per l'any 2015 entre 80.000 i 100.000 el nombre de vehicles elèctrics en circulació al Principat dels quals, fins a 70.000 seran turismes, al voltant de 20.000 motocicletes i entre 4.000 i 5.000 furgonetes. El document que identifica les potencialitats, els reptes i els objectius per al sector, ha estat elaborat per Joan Pallissé de Circutor i Francesc Astals de l'escola d'Enginyeria Industrial de Terrassa, sota l'encàrrec del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)

La jornada de presentació que es va celebrar dijous passat, va incloure una exposició demostrativa de vehicles elèctrics, a càrrec de l’Associació promotora del vehicle elèctric-Volt-Tour que va permetre conèixer les diferents tipologies i funcionalitats dels vehicles elèctrics que es poden trobar al mercat

El treball planteja com a hipòtesi més realista una implantació progressiva d’aquest vehicle i conclou que ara cal establir mesures legals i tècniques per evitar la sobrecàrrega de la xarxa i nous pics de demanda. Per això, caldrà incorporar criteris de gestió de la demanda i que la major part de les recàrregues siguin a hores nocturnes. Pel que fa als punts de recàrrega, l’estudi recomana planificar el desplegament d’una xarxa supramunicipal i que els punts estiguin situats sobretot en pàrquings públics, centres comercials i aparcaments, i en menor mesura al carrer. També insta a promoure la investigació sobre l’emmagatzematge i l’intercanvi d’energia del vehicle a la xarxa, d’una banda, i les bateries i sistemes de càrrega/descàrrega, de l’altra. L’informe constata, a més, que la implantació dels vehicles elèctrics als centres urbans portarà una reducció significativa de sorolls i contaminació per la qual cosa, defensa, s’ha d’incentivar l’electrificació del transport a les ciutats.

Més informació: Ponències de la jornada

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article