Diversos restaurants catalans han estat distingits per Slow Food amb la placa "Xarxa de Restaurants Km 0" per la seva aposta per una cuina elaborada amb productes de l'entorn. El reconeixement s'ha dut a terme en el marc de la fira "Algusto, Saber y Sabor" que se celebra a Bilbao.
Entre els restaurants reconeguts hi ha el Fort, d'Ullastret, de Lola Puig, La Salseta de Sitges que dirigeix Valentí Montgay o Els Casals, de Sagàs, d'Oriol Rovira. Els guardonats van rebre de mans de l'alcalde de Bilbao, Iñaki Azkuna, una placa de la 'Xarxa de Restaurants Km 0' que reconeix la seva aposta pels aliments procedents de productors de no més lluny de 100 quilòmetres dels seus fogons. La placa inclou l'agraiment a la seva contribució en preservar varietats de cultius i animals i la seva posició en contra de l'ús de productes transgènics.
La llista de restaurants catalans reconeguts amb la placa 'Xarxa de Restaurants Km 0' inclou a banda d'El Fort i Els Casals; Mam i Teca (Barcelona), d'Alfons Bach; La Salseta (Sitges), de Valentí Mongay; La Nansa (Sitges), de Francesc Rafecas; Negrefum (Vilanova i la Geltrú), de Núria Lucas; Capritx (Terrassa), d'Artur Martínez; El Bruguer Vell (Sta. Eulàlia Ronçana), d'Enric Blajé; El Dien, de Vallfogona de Balaguer, d'Enric Millà; Casa Mercè (Àger), de Mercè Camins; i El Celler de l'Àspic (Falset), d'Antoni Bru.
Font: Gastroteca
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari