L'Institut Català de Farmacologia recomana als al.lèrgics a l'ou que no es vacunin contra la grip A


L'Institut Català de Farmacologia ha incorporat des d'ahir a la seva web algunes alertes sobre la vacuna de la grip A. L'entitat analitza les comunicacions dels pacients que han tingut reaccions en rebre la vacuna. De fet, L'ICF ha pres aquest paper després que l'Agència Espanyola del Medicament (AEM) encara no ha fet cap pas en aquesta direcció i encara no ha fet públiques les reaccions entre les 65.000 persones a les que fins ara s'ha administrat la vacuna. Cosa que no passa en d'altres països com França, Regne Unit, Suècia, Canadà o EUA on si que les autoritats sanitàries han difòs la informació.

L’ICF, actualitzarà setmanalment les darreres dades rellevants sobre la farmacovigilància de la vacuna que li siguin comunicades. "El que és raonable és pensar que a Espanya ja hi ha reaccions adverses entre els vacunats contra la grip A, però no coneixem aquestes notificacions –explica a El Periódico el doctor Joan Ramon Laporte, director de l’ICF–. Els ciutadans tenen dret a disposar d’aquesta informació".

Fins ara, la majoria de reaccions han estat poc rellevant, sovint donen símptomes similars a l'inici del procés gripal: febre, calfreds o malestar corporal. Els tècnics adverteixen però que la vacuna pot ocasionar reaccions que poden aparèixer uns mesos després entre les que destaquen malalties autoimmunes i cardiovasculars.

El diari explica que la incompatibilitat entre el fàrmac i els al.lèrgics a l'ou ve del seu procés d'elaboració ja que, aquesta vacuna es fabrica inoculant el virus H1N1 en embrions de pollastre, on es multiplica. La reacció entre els al.lèrgics a l'ou pot donar hipotensió fulminant i espasmes als bronquis. De manera més lleu pot causar excemes a la pell o diarrea.

Darrera farmacovilància publicada per l'ICF

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article