Carn caducada per a fer energia

La cadena de supermercats britànica Tesco ha despertat les ires de les associacions de defensa dels animals


La cadena britànica de supermercats Tesco esta enviant l'excedent de carn a una empresa que la transforma en energia. La companyia ha iniciat una campanya de reciclatge de residus, amb la que promou la "sensibilitat" mediambiental de la seva marca. Però, la iniciativa, que en un principi ha causat estupor entre els clients de la distribuïdora, ha derivat en indignació de les associacions ecologistes i de defensa dels animals com VIVA (Vegetarians International Voice for Animals) que defensen que l'objectiu ha de ser matar menys animals.

L'organització afirma que per molt d'estalvi energètic que proporcioni la mesura és més que superada per la gran quantitat de gasos d'efecte hivernacle generats durant el procés de producció d'aquest carn en excedent.

L'entitat demana que s'informi als usuaris en cas que l'energia que abasta la seva llar prové del que VIVA descriu com un procés de reciclatge "macabre".

La cadena Tesco envia actualment envia al voltant de 5.000 tones de carn caducada l'any, amb la que assegura que es pot subministrar energia a 600 llars durant aquest període.

Segons explica Daily Telegraph, l'organisme governamental responsable en matèria de residus, el Wrap, apunta que les cadenes de distribució britàniques generen uns 1,6 milions de tones de deixalles alimentàries cada any -inclosa la carn caducada-. Per la seva banda, els productors llencen 4,1 milions de tones i l'hosteleria unsaltres 3 milions.

Tesco, assegura que amb la posada en pràctica d'aquest projecte de reciclatge i reutilització ha deixat d'enviar 531.000 tones de residus als abocadors. A més de la conversió en energia de les desfetes càrniques, el projecte inclou la conversió de caixes de cartró en nous embalatges i el reciclatge de les tradicionals bosses de plàstic per la compra transformant-les en bosses d'escombraries.

Més informació: Daily Telegraph


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article