Xerrada sobre Microorganismes Efectius al mercat Món Empordà d'aquest dissabte


Els anomenats EM -Microorganismes efectius- són un sistema de neteja sense utilització de químics a través de microorganismes que es mengen la part orgànica que volem netejar, a més té utilitats molt interessants en els cultius agrícoles. Per a parlar sobre aquest sistema japonès, l'importador oficial a Europa,  Ramon Cos, serà al Mercat Món Empordà d'aquest dissabte que se celebra a Corçà. Aquesta tecnologia és utilitzada  amb força èxit per una bona representació d'empresaris de l'Empordà, especialment del sector de l'hosteleria. Una fórmula de neteja que a més resulta més econòmica.

La Fundació Món Empordà anuncia també la creació d'un nou mercat rotatiu que s'inaugura el diumenge 9 d'agost a Castelló d'Empúries i que s'afegeix als que ja s'organitzen els dissabtes a Rupià, Corçà, Ullastret i Parlavà. El de Castelló d'Empúries se celebrarà el primer diumenge de cada mes a partir de setembre. Món Empordà vol recuperar el mercat tradicional de venda directa de productor a consumidor, a més de comptar amb la participació d'artesans com cistellaire o ferrer: Acompanyen l'esdeveniment setmanal les actuacions musicals  de diferents grups de la zona.

La intenció de la trobada d'aquest dissabte a Corçà és donar a conèixer la Tecnologia EM, d'origen japonès, basada en Microorganismes Efectius. Fa uns 25 anys que el científic agrònom Professor Teuro Higa en va parlar per primer cop. És autor del llibre “Una revolució per a salvar la terra” basat en la millora de les fórmules de cultius agrícoles.

Des d'aleshores, la utilització d'aquesta tecnologia ja és present a més de 140 països en projectes governamentals, ONG, fundacions per aplicacions en àmbits agrícoles (recuperar equilibri natural dels sols agrícoles per molts medis), ramaderia, medi ambient( reduir el volum de residus que es deixen al medi ambient i que ningú els aprofita adequadament), construcció i salut humana.

La xerrada de Ramon Cos està prevista a les 11 del matí.

Més informació:

mercats Món Empordà

EMro


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article