Demanen la recuperació del "dia sense cotxes" a la ciutat de Barcelona


El sindicat CCOO ha enviat una carta a l'Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per demanar-li que es torni a instaurar el "dia sense cotxes" dins de la setmana de la mobilitat sostenibles que s'ha de celebrar, com cada any, a finals de setembre. Una jornada en què la ciutat limita l'ús del vehicle privat en la circulació pel centre. "Una acció extraordinàriament pedagògica a l'hora de demostrar que la mobilitat en transport públic és possible i, en general, molt més saludable i còmoda", argumenta el sindicat.

CCOO reclama cada any la restitució d’aquesta activitat, festiva i reivindicativa alhora, que promou la mobilització ciutadana, la recuperació de l’hàbit saludable d’anar a peu i contribueix, ni que sigui un dia, a gaudir d’una ciutat més neta, menys sorollosa i més humana.

El sindicat insisteix en la necessitat de potenciar el transport públic perquè es consolidi com a mitjà prioritari.  El “Dia sense cotxes” és un exemple que això és possible sense esforços especials i es guanya en eficiència, comoditat i seguretat, conclou.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article