El preu del gas baixa una mitjana d'1,33 euros al mes per tres milions d'usuaris domèstics


A partir de diumenge -de fet dues setmanes més tard del que s'havia anunciat- els consumidors pagaran menys pel gas natural. El rebut dels usuaris domèstics es reduirà una mitjana de 4,64 euros al mes, és a dir, un 10,78% menys. Una rebaixa que se sumarà a la dels 1,5 euros de mitjana mensual aplicada des de l'1 de gener.

El Ministeri d'Indústria finalment ha concretat els percentatges de reducció de tarifes, la T1 que pertany als usuaris domèstics de menys consum (3,3 milions de llars), es rebaixarà una mitjana d'1,33 euros al mes. Els usuaris domèstics de la tarifa T2, que tenen un consum més elevat (3,4 milions de llars), veuran disminuïda la factura en uns 5,5 euros al mes.


Aquest descens del segon trimestre respon a la fórmula que s'aplica en funció de les variables de cotització als mercats internacionals dels productes petroliers i els tipus de canvi davant del dòlar.

El descens que s'aplicarà a les pimes ronda el 15%, uns 250 euros mensuals. Aquesta tarifa, que afecta uns 60.000 titulars, es liberalitzarà a partir del primer de juliol.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article