Promoció de l'agricultura ecològica entre els productors del Bàges


L’Oficina comarcal del DAR, el Consell Comarcal i el Rebost del Bages han organitzat una jornada tècnica sobre producció agrària ecològica que tindrà lloc avui a l’Escola Agrària de Manresa. La jornada incidirà en diferents aspectes d’aquest model de producció, com la formació específica, l’explicació d’un procés de conversió recent o la presentació dels ajuts que constitueixen el Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques, que promou el conreu ecològic a Catalunya i l'augment del seu consum a casa nostra.

Davant les tendències globalitzadores i homogeneïtzadores dels hàbits alimentaris, en els darrers anys, s’han anat creant moviments d’afirmació d’identitat que reivindiquen el valor dels productes de proximitat. En aquesta línia, des del Consell Comarcal del Bages, el projecte “El Rebost del Bages” vol contribuir al coneixement i a la revaloració dels productes de la comarca de qualitat, on l’origen esdevé un valor afegit.

Dins aquests productes, els obtinguts mitjançant les tècniques de la producció ecològica aporten un valor d’excel·lència per la seva contribució a la protecció del medi ambient, al benestar animal i al desenvolupament rural.

És una jornada oberta a tothom i gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a l’Oficina comarcal del Bages.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Peter
1.

Molta promoció dels productes ecològics però si en vull comprar al meu barri han de ser verdures que venen d'Andalusia. En què estarà fallant la promoció i l'estimul per als productors catalans???

  • 0
  • 0

Comenta aquest article