El vi negre fa venir son


Segons un estudi de la Universitat de Milà, el vi negre fa venir son. Aquest fet és degut a la melatonina que contenen determinats tipus de raïm, segons els científics. Alguns d'aquests tipus de raïm són el Nebbiolo, Merlot o Cabernet Savignon. L'afirmació ha aixecat una certa polèmica ja que fins ara els experts sostenien que l'hormona que regula el son, la melatonina, només es podia produir a través de la glàndula pineal dels mamífers. Els científics italians, en canvi, volen demostrar que també la contenen els vegetals i aquest és l'objectiu de l'estudi publicat ara a la revista "Journal of the Science of Food and Agriculture". Marcello Iriti, cap de l'equip d'investigadors italians, diu que la melatonina del vi ajudaria a regular el rellotge intern humà, igual que ho fa l'hormona produïda pels mamífers. En l'apartat de crítiques, destaca la de Richard Wurtman, del Institut de Tecnologia de Massachusets, que argumenta que és possible que els investigadors italians hagin trobat una substància semblant però no la melatonina genuïna. Substància que molts científics han intentat trobar en els aliments però que sempre han fracassat. Wurtman, afegeix que la influència de l'alcohol com a somnífer és poc recomanable, ja que la cervesa i el vi certament indueixen al son, però les persones que n'han consumit es desperten sovint durant la nit i també es desvetllen ben aviat. Font: diarioC

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article