El preu de l'electricitat ha de tornar a pujar a partir de juliol

El 30 de juny el mercat es lliberalitza el mercat


Sobre la decisió de congelar el preu de l'electricitat fins al juliol, anunciada aquesta setmana pel ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, el president del Grup de Gestors Energètics -GGE- José Enrique Vázquez, li ha recordat que a partir del 30 de juny, el mercat de preus regulat passarà a un sistema de lliure mercat. Serà aleshores quan es pagarà el cost real de la generació d'energia. Això vol dir que s'acabarà amb el dèficit tarifari i els preus augmentaran de cop. "La Unió Europea, asseguren des de la GGE, considera que els mercats regulats no generen eficiència energètica i que el dèficit tarifari genera errors de percepció".

Aquestes afirmacions han estat compartides per Joan Josep Escobar, cap de relacions institucionals de l'Institut Català d'Energia (ICAE). Escobar ha afegit que cal transparència en la concessió de subvencions a les companyies elèctriques en cas que n'hi hagi. El dèficit tarifari està situat segons el Ministeri d'Indústria a 16.493 milions d'euros.

Associacions de consumidors com la Federació de Consumidors en Acció (FACUA) i la Confederació de Consumidors i Usuaris s'han oposat a nous increments de la llum en creure que les companyies elèctriques "exageren" sobre el dèficit tarifari i que el preu és ja "excessivament car".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article