L'arròs és el producte d'alimentació que més s'ha encarit l'any 2008 amb un augment acumulat del 21,8%, seguit de les llimones amb un 13,74% i la farina un 13,18%, segons les dades del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. De l'estadística també en destaquen els aliments que més s'han abaratit en els últims dotze mesos, d'entre els quals tres tipus de peix fresc, els galls (-6,78%), les anxoves (-6,22%) o el llucet (-5,14%). Les mongetes verdes també han experimentat una baixada notable, un -5,15%, després d'una temporada d'increments encadenats.
En taxes interanuals, han augmentat els preus de la pastisseria i els espaguetis que han pujat un 11%, i l'oli de gira-sol refinat i el tomàquet natural valen ara un 10% més que fa un any. A continuació apareixen la maire (9,50%), el pa de motlle de blat (9,38%), la mantega (8,33%), el xai (7,72%), el Ketchup (7,70%) i les salsitxes de Francfurt (7,51%). A tot plegat, cal sumar-hi els augments interanuals del conill de granja, el pernil cuit i la xocolata amb llet que han pujat per sobre del 6%. Les sardines, la minestra de verdures congelades i el cafè soluble han superat el 5%. Els segueixen el lluç congelat, la tonyina clara en oli, les sardines en oli, el formatge emmental, les mongetes blanques, l'aigua mineral i la cervesa amb increments del 4%.
Un peix que s'anomena gall? serà en castellà, oi? suposo que us referiur a les "bruixes".
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari